Psycholoog Eindhoven

Praktijk van therapeute Nancy Holtmanns
bg

Verloop van een traject

Hoe ga ik te werk?

Of liever gezegd; hoe gaan we samen te werk. Want als je voor begeleiding kiest dan kies je ervoor om je vraag niet langer alleen te dragen. Therapie is dan ook iets wat we samen doen. Het vraagt een inspanning van mij, als therapeut, én het vraagt een inspanning van jou. Niet iedereen heeft ervaring met therapie en het starten met therapie kan dan soms best spannend zijn. Ben je gemotiveerd? Dan heb je de eerste en belangrijkste stap al gezet!

Ik werk vanuit integriteit, met aandacht, vertrouwen en respect. Daarnaast met de focus op het hier en nu en gericht op de kracht en mogelijkheden in jou. Zo werken we op basis van echtheid en gelijkwaardigheid samen aan jouw doel(en). Bezig zijn met je klacht of probleem en werken aan je persoonlijke ontwikkeling hoeft niet altijd zwaar te zijn. Het kan ook leuk en leerzaam zijn.

Eerste gesprek/intake

Tijdens het eerste gesprek zullen we kennismaken met elkaar en gaan we ook al direct met je probleem aan de slag. Je krijgt ruim de gelegenheid om te vertellen waar je mee zit. In je eigen tempo je gedachten en gevoelens verwoorden lucht vaak al wat op. Ik luister oordeelloos en aandachtig naar je en ik zal je vragen stellen om jouw verhaal zo compleet en helder mogelijk te maken voor ons allebei. Hierna formuleren we jouw hulpvraag.

Als jij je op je gemak voelt bij mij en voldoende vertrouwen en veiligheid ervaart om te vragen/vertellen wat je kwijt wil, kunnen we direct een vervolgafspraak plannen.

De therapie

Sommige mensen vinden het woord ‘therapie’ zwaar klinken. Het hoeft echter niet per definitie zwaar te zijn. Integendeel: als het goed is werkt het verlichtend en bevrijdend. De therapie bestaat vooral uit gesprekken. Het is belangrijk om stil te staan bij je gevoelens, bij wat je raakt en daar woorden aan te geven. Dat schept duidelijkheid voor jezelf, het laat je voelen wat belangrijk is voor jou, waar je behoefte aan hebt.

Soms kan het wel eens handig zijn om bepaalde oefeningen tijdens een sessie uit te leggen en uit te voeren. Ook kan het voorkomen dat je de suggestie krijgt om thuis eens een opdracht te doen. Denk bijvoorbeeld aan een ontspanningsoefening, een dagboekje bijhouden of het proberen van een nieuwe routine. Als therapeut behoud ik het overzicht en begeleid ik je proces. Als cliënt bepaal jij het tempo en kun je altijd aangeven wanneer je iets spannend, moeilijk of vervelend vindt en wanneer je iets niet wil doen.

Wil je meer weten over therapievormen die ik hanteer en hoe we deze inzetten tijdens onze gesprekken? Neem dan een kijkje op de pagina Therapievormen bij Psycholoog Eindhoven.

Vertrouwen op je innerlijk kompas

Jij en de situatie waarin je verkeerd staat centraal. We onderzoeken verbanden en blokkades. We ontdekken zo wat er mogelijk in de weg zit om anders met je probleem om te gaan. We staan zo lang als nodig is, maar niet langer dan nodig, stil, bij patronen en overtuigingen die belemmerend werken. Ik hanteer een praktische, positieve en oplossingsgerichte aanpak, zonder voorbij te gaan aan ervaringen uit eerdere levensfases. De focus is met name op het hier en nu, op datgene waar je nu mee zit en hoe je daar nu én in de toekomst slagvaardiger mee om kunt gaan.

Door vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken, krijg je zicht op je blinde vlekken maar ook op je kracht en je kwaliteiten. Je krijgt beter zicht op jezelf en de manier waarop je jouw kwaliteiten beter in kunt zetten voor de zaken in je leven die minder goed lopen. Je leert hoe je daarbij meer op jezelf, op jouw innerlijk kompas kunt vertrouwen, met geduld voor wat zich in jou kan en wil ontwikkelen in jouw eigen tempo.

Resultaat van de therapie

Meer zelfkennis, meer bewustzijn over je denken, voelen en doen, geven je meer vrijheid in handelen, steeds meer ruimte om ‘gewoon’ jezelf te zijn, meer vrijheid en ruimte om te genieten van het leven.

We evalueren regelmatig samen even hoe het gaat en jij bepaalt wanneer je weer zonder de therapie verder wil. Dit is vaak op het moment dat je weer meer overzicht hebt en in situaties anders weet te reageren dan je gewend was of je bijvoorbeeld vrijer voelt om te doen wat je graag wil.

Nadat het traject is afgerond, is het uiteraard mogelijk om op een later moment, als je het nodig of fijn vindt, weer een nieuwe afspraak te maken om samen even te sparren over een gevoel, een probleem wat jou bezighoudt of iets waar je je zorgen over maakt.

Je bent van harte welkom

Mocht je graag samen aan de slag gaan om echt werk te maken van jouw hulpvraag, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Psycholoog Holtmanns in Eindhoven

Nancy Holtmanns

  • Geregistreerd therapeute
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen