Psycholoog Eindhoven

Praktijk van therapeute Nancy Holtmanns
bg

Psychologische hulp bij eenzaamheid

Mensen zijn sociale dieren. We kunnen letterlijk niet zonder anderen om ons heen. Ons zelfvertrouwen groeit en we ervaren minder stress als we hechte sociale contacten hebben. In 2020 gaf 45% van de volwassen Nederlanders in de groep van 18 tot 65 jarigen aan zich regelmatig eenzaam te voelen. Bij de 65 plussers ligt dit percentage nog hoger.

Eenzaamheid gaat niet over alleen zijn. Er zijn best veel mensen die prima alleen kunnen zijn zonder dat ze zich eenzaam voelen. Je kunt je eenzaam voelen terwijl je met een grote groep mensen bent. Dat kan omdat eenzaamheid vooral gaat over je verbonden voelen. Je verbonden voelen met anderen en je gehoord, gezien, en geliefd voelen. Als je dat te weinig ervaart kun je je eenzaam voelen, ook in gezelschap.

Je kunt je overigens niet alleen verbinden met andere mensen maar ook met een dier, een mooi boek, muziek, de natuur, een bezigheid, een tuin, dorp of stad, een filosofie, een god etc.

Eenzaamheid lost zich meestal niet vanzelf op, het vraagt om actie van jezelf. Wil je daar graag ondersteuning bij dan help ik je graag. Neem hiervoor dus gerust vrijblijvend contact met mij op, dan gaan we er samen mee aan de slag. Je bent van harte welkom!


Tags: eenzaamheid, alleen voelen, sociaal contact, therapie, eindhoven

Psycholoog Holtmanns in Eindhoven

Nancy Holtmanns

  • Geregistreerd therapeute
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen